Härifrån

18 maj – 14 september 2019

Medverkande konstnärer: Emma Dominguez – Ricard Estay – Juanma González – Rudy Loewe – They Are Here.

Utställningen Härifrån vävde samman berättelser om en plats. Den handlade om att vara på väg till eller ifrån, att lämna och att komma tillbaka. Den tog oss även ut på nya stigar och skapade rum för gemenskaper och drömmar.

Konstnärerna som deltog i utställningen växte upp i norra Botkyrka, var boende eller hade spenderat tid på platsen genom Residence Botkyrkas vistelseprogram.

De konstverk som visades hade på olika sätt platsen som sin utgångspunkt och tog sig uttryck i film, fotografi, teckning, vandringar i det offentliga rummet, skulptur och måleri.

Under utställningsperioden hade vi ett program där konstnärerna berättade mer om sina arbeten och höll i workshops, vandringar och presentationer, och vi hade även ett boksläpp.

I Labyrint & Arkivet presenterades ”Archives: Itineraries to the Future” i samarbete med curatorn Abir Boukhari och i Fittjaköket visades även det kollektiva konstverket ”Hatkärlek” i samarbete med Botkyrka Folkhögskola.

Arkivet formgavs i samarbete med Kamen Zlatev.
Under utställningen Härifrån släptes Ricard Estays bok En gång i betongen.

Mer information om konstnärerna, intervjuer och pressklipp hittar du i länkarna nedan: