Botkyrka konsthalls verksamhet Ung konst erbjuder upplevelser och möjligheter till eget skapande. Vi vill även möjliggöra för unga att förverkliga egna idéer genom att stärka ungas konst och kreativitet kan nya vägar ut i livet erbjudas.

Det kan handla om att kunna fördjupa sina kunskaper i ett visst konstnärligt fält, material eller teknik.

Inom ung konst görs även studiebesök till olika förberedande konstskolor och konstnärliga högskolor, intressanta föreläsare bjuds in och det finns möjlighet att driva egna projekt med stöd av konsthallens personal.

Botkyrka konsthall är platsen för ungas kreativitet och idéer.

Konstkollo

Är ett skaparläger under sommarlovet för barn som är mellan 9-14 år. Under en vecka får barnen utmana sig själva och sin omgivning med bild, ord och form. Vi arbetar med olika teman varje år. Konstkollo är ett samarbete mellan Botkyrka konsthall och Mångkulturellt centrum.

Några bilder från tidigare kollo:

Junior Residence

Junior Residence är ett årligt konstprojekt för unga feriepraktikanter från Botkyrka. Med inspiration från den samtida konsten undersöker, utmanar och påverkar vi det offentliga rummet. Resultatet visas på utställningen Fittja mat och konst, men även med performance på olika platser.

Du kan ansöka via Botkyrka kommuns hemsida. Där hittar du även mer information om ansökningsperioden.

Bilder från tidigare år och deltagare:

Färgsättarna

Är en grupp unga konstnärer inom Botkyrka kommun som jobbar med urbana konstuttryck. Gruppens olika konstformer, stilar och tekniker gör att de har en bredd och möjlighet att närma sig olika konstnärliga utmaningar. Med stöd av kultur- och fritidsförvaltningen har Färgsättarna utfört utsmyckningsuppdrag av offentliga ytor.

Deltagarna i gruppen Färgsättarna kommer från hela Botkyrka. Kontaktperson för gruppen är Mikael Nyström, mikael.nystrom@botkyrka.se

Tidigare aktiviteter & program

CinemAfrica YouthFestival

CinemAfrica Youthfestival är två dagars filmfestival. Filmerna har tagits fram av en grupp ungdomar för målgruppen ungdomar. Filmer: Medusa, Afro hair and other myts, Yasmina,…

Art Talks by Nachla

Under hösten bjuder konstnären Nachla Libre in till fyra samtal om konst och konstnärskap. Tredje samtalet handlar om ordets makt och poesi, med fokus på…

Changers Hub – TakeOver

Tema: Mode. Kom och lyssna, inspireras och träffa folk som jobbar inom branschen. Changers Hub tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska och Centrum för Näringslivshistoria.

Changers Hub – TakeOver

Tema: Gaming. Kom och lyssna, inspireras och träffa folk som jobbar inom branschen. Changers Hub tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska och Centrum för Näringslivshistoria.

Art Talks – Samtal 2

Under hösten bjuder konstnären Nachla Libre in till fyra samtal om konst och konstnärskap. Andra samtalet handlar om fotokonst i en Instagram era.

Art Talks by Nachla Libre

Under hösten bjuder konstnären Nachla Libre in till fyra samtal om konst och konstnärskap. Första samtalet handlar om Konst och motstånd. Vi frågar oss: Hur…

Konst hela sommaren!

Under sommaren har Botkyrka konsthall en öppen verkstad för barn och unga. Måla, forma, brodera, sy, tryck, rita och mycket mer! Kom och häng med…

Graffitiworkshop med Färgsättarna

Kom och njut av en heldag med graffitiworkshop, afrobeat dansworkshop, open mic och rookie/ pro dansbattles. Musikhuset Norsborg, mellan kl. 12:00-19:00.

Träffa oss i Fittja Centrum

Varannan torsdag är det kvällsaktiviteter i Fittja centrum och självklart är konsthallen med! Den här veckan är våra Färgsättare på plats med ett ritbord för…