Utgångspunkten för Botkyrka konsthalls pedagogiska verksamhet är att inspirera och erbjuda människor att ta del av konst genom både skapande och samtal. Med ett program av utställningar och projekt – ofta med direkt koppling till en plats eller en aktuell fråga här i Botkyrka – möter vi olika grupper av besökare.

En plats för tillgång till konst och kultur

Att ta del av kulturupplevelser utan prestation eller motkrav är en rättighet. Vi kan förstå något om oss själva, diskutera våra tolkningar och värderingar.

Vi använder oss av konsten och det skapandet för att starta ett samtal eller fördjupa oss i ett ämne. Skapandet ger oss möjligheten att diskutera vår samtid och ta upp sånt som rör och berör alla deltagare oavsett vem man är.

Konst på lovet och vissa helger:
Under lovdagar och vissa helgdagar erbjuder vi spännande workshops med olika material för hela familjen och alla åldrar. Vi har även program under sommarlovet.

Du hittar alla våra kommande events och projekt i vår aktivitetskalender ”Vad händer” och våra tidigare aktiviteter längst ner på sidan.

Grupper och bokningar

Vi erbjuder alla förskolor och skolor i Botkyrka att ta del av vårt program och besöka oss för guidade visningar och workshops.

Förskolan:
På ett lekfullt sätt visas några konstverk i syfte att väcka nyfikenhet och samtal med barnen. Vi skräddarsyr olika workshops utifrån aktuell utställning eller förskolans teman.

Grundskolan och gymnasiet:
Vi utgår från aktuell utställning och låter funderingar kring konstverken öppna upp för samtal och diskussion i efterföljande workshop.

SFI och vuxenutbildningar:
Vi använder konsten och det egna skapandet för att fördjupa oss i ett ämne, det ger oss möjligheten att diskutera vår samtid och oss själva.

Personal fortutbildningar:
Vi skräddarsyr utbildningar med olika tema där skapande och teori varvas och strävar efter att integrera dessa med skolans eller förskolans arbete. Tidigare utbildningar har till exempel handlat om arbetslagsutveckling, skapande för de minsta eller grundkurs i lera.

Frågor eller bokning

Kontakta Kerstin Gezelius, konstpedagog Botkyrka konsthall: kerstin.gezelius@botkyrka.se