Nya konsthallen

Efter över tjugo års verksamhet i Tumba beslutade Botkyrka kommuns politiker i Kultur- och fritidsnämnd att att en större del av Botkyrka konsthalls verksamhet skulle omlokaliseras från Tumba till Fittja.

Byggprojektet som drivs av Kungsvåningen Förvaltning & Kungsmontage Byggentreprenad är del av Fittja centrums utveckling. Tor Lindstrand är arkitekt för gestaltningen av Botkyrka konsthalls och Fittja biblioteks lokaler. Idag är huset nästintill färdigbyggt. I april ska lokalerna vara färdiga för inflytt och i maj inviger vi konsthallen och öppnar upp för publik.

Botkyrka konsthall fortsätter att vara hela kommunens konsthall och vi hoppas på att många av våra besökare i Tumba följer med oss till vår verksamhet i Fittja.

Här finns vi också:

Tumba – X:et muséet
2018 hade Xetmuseet nyöppning i en ombyggd del av våra gamla lokaler i Tumba, nu finns museet i direkt anslutning till Tumba bibliotek. I Tumba kommer även den pedagogiska verksamheten fortsätta att drivas tillsammans med olika aktörer i södra delarna av kommunen. Mer om X:etmuseet här.

Recidence Botkyrka, Krögarvägen 26
Botkyrka konsthall har sedan flera år tillbaka en närvaro i Fittja genom Residence Botkyrka, som är ett internationellt ateljéprogram där konstnärer och arkitekter arbetar med lokala projekt. Läs mer här.

Tillfälligt kontor, Värdshusvägen 6
Just nu sitter vi i tillfälliga lokaler på Värdshusvägen, precis intill Fittja T-bana.