Under sensommaren har konstnären Bianca Hisse från från Tromsø i Norge/São Paulo i Brasilien, vistats i Residence Botkyrkas program och utforskat det offentliga rummet utifrån sin performance-praktik. Genom olika media och situationer undersöker hon hur dagens samhällen är koreograferade och föreslår rörelser som går emot strömmen och ifrågasätter etablerade sociala mönster.

I Botkyrka konsthalls arkiv presenteras projektet Especially Vulnerable som rör sig i stadens infrastruktur mellan elstationer och gångbroar i norra Botkyrka. Den enskilda kroppens utsatthet sätts i ett större sammanhang av samhällsstrukturer och rumsliga normer. Projektet innefattar skulpturala föremål, ett referensarkiv och ett dokumenterat performance i samarbete med filmaren och fotografen Lasmi Belmar.

Bianca Hisse är född 1994 i São Paulo, Brasilien men bor i Tromsø, Nordnorge. Hon tog sin konstexamen (MFA) från Kunstakademiet i Tromsø (2019). Hennes arbete har presenterats runt om i Norge och internationellt. Kommande projekt inkluderar solopresentationer på PODIUM i Oslo, Galleri 35m2 i Prag och ett performance vid Sámi Dáiddaguovddáš i Karasjok.

www.biancahisse.com

 

Foto: Lasmi Belmar

Utställningen pågår mellan den 15 oktober – 12 december.
Plats: Arkivet i Botkyrka konsthall

Konstnärssamtalet med Bianca Hisse är framflyttad. Nytt datum och tid meddelas här på hemsidan och på Residence Botkyrkas Facebooksida.

Programmet är en del av Residence Botkyrka, med stöd från Nordisk Kulturkontakt och Botkyrkabyggen.