Konstsalong med Botkyrkakonstnärer!

Konst-när? samlade 141 av Botkyrkas konstnärer i en utställning som fångar kraften och glädjen i det egna kreativa skapandet.

Botkyrka konsthall ville få bättre kännedom om det lokala konstfältet och ta reda på: var i kommunen görs det konst? Vad är det för konst som görs? Vilka är konstnärerna? Och hur arbetar de?

Genom en utlysning i kommunen sökte konstnärer med tre verk, varav ett valdes ut till den här utställningen. Resultatet visade på en fantastisk mångfald och bredd där vissa teman knyter samman flera verk. Det är berättelser som tar avstamp i det personliga och det politiska, naturen och landskapen här i Botkyrka eller någon annanstans, den inre och den yttre världen, människor och djur, det abstrakta, och mycket mer där till.
………………………………………..

Utställningen 7 mars – 18 april

………………………………………..
I utställningen möter vi allt ifrån måleri och fotografi till installation, skulptur, video, ljudverk och poesi. Och mycket annat. Här går det även att hitta teman som länkar samman flera verk. Berättelser som tar avstamp i det personliga och politiska, landskapen här i Botkyrka eller någon annanstans i världen. Det är en mångfald av konstnärliga uttryck som kommer att visas i Botkyrka konsthall i vår!

Bland de konstnärliga grupper i kommunen hittar vi: Färgsättarna, Våga måla på Mångkulturellt centrum, Akvarellgruppen i Tumba, Konstskaparna i Tullinge (f.d. Hågelbymålarna), Tuna akvarellsällskap och ABF-kurser i måleri i Segersjö Folkets hus och Uttrans konstrunda.

Många av konstverken är till salu och då kan intresserade köpare kontakta konstnärerna direkt. En komplett lista över konstnärer och deras verk kommer att finnas i utställningen.