aghili/karlsson i Residence Botkyrka

I sommar har konstnärsduon aghili/karlsson en vistelse i Residence Botkyrka där de odlar kryddor och örter, och bjuder in till teritualer utanför lägenheten på Krögarvägen 26 i Fittja.

Nasim Aghili (konstnär, regissör och dramatiker) och Björn Karlsson (konstnär och trädgårdsmästare) arbetar med scen- och bildkonst och har under 15 år samarbetat med installationer, performance och projekt i offentliga rummet.

Deras arbete tar ofta formen av ett samtal som kretsar kring erfarenheter av att leva i olika former av exil och behovet av att sörja och att läka. Hur formar vi nya gemenskaper och visar omtanke för varandra?

De återkommande teritualerna är en del av konstnärernas arbete som för samman kollektiva processer, språk och erfarenheter för att skapa nya rum och gemenskaper. De har under de senaste åren arbetat med internationella projekt utifrån radikal odling, civil olydnad och systerskapets estetik.

Under våren samarbetade aghili/karlsson med skolbarn i Botkyrka för att undersöka grannskapets skogar och naturens magi. Det storskaliga konstprojektet Jangal växer fram i Botkyrka konsthall i höst och grenar sen vidare ut i det offentliga rummet.  Utställningen Jangal pågår mellan den 9 oktober 2021 – 29 januari 2022.

Datum och tider för teritualer:

Torsdag, 15 juli kl 15

Fler datum kommer publiceras inom kort…

Residence Botkyrka är Botkyrka konsthalls vistelseprogram för konstnärer som under perioder bor och verkar utifrån platsen Botkyrka, ett samarbete mellan Botkyrka konsthall, Mångkulturellt centrum och Botkyrkabyggen. Konstprojektet Jangal får stöd av Kulturrådet genom Skapande skola.