»Spännande, förvirrande, man vet aldrig vad som händer. Jag har tvingats tänka på nya sätt och därigenom utvecklats.» YAPP i Botkyrka bjuder in till picknick och presentation av vårens produktioner måndagen 28 maj kl 15-18. YAPP XL är en stuga, ett mobilt klassrum och en temporär institution för möten mellan gymnasieelever, konsthögskolestudenter och konstnärer våren 2012. Vi finns på Pokalvägen i Fittja, mellan förskolan Lysmasken och koloniträdgården.

Deltagare YAPP i Botkyrka, 2012. Foto: Botkyrka konsthall

Elever ur årskurs 2 och 3 från Tullinge gymnasium har under vårterminen arbetat med fotografi och performancekonst tillsammans med studenter från Kungl. Konsthögskolan. I vår presentation blandar vi musik, bilder och performances från terminen, grillar korv och bjuder på tårta.

Tillsammans med arkitekten Agnes Fischer har Tumba gymnasiums teknikprogram åk 1 utvecklat lösningar för vattenfördelning. Deras utgångspunkt har varit YAPP XL-stugan och nu visas deras färdiga förslag.

Foto: Gustav Almestål

Varmt välkomna!

YAPP (Young Artist Production Program) i Botkyrka är ett samarbete mellan Botkyrka konsthall, Kungl. Konsthögskolan och gymnasieskolorna i Botkyrka kommun. Projektet stöds av Allmänna arvsfonden samt Gertrude och Ivar Philipssons stiftelse.

Läs mer på vår blogg En kollektiv skulptur