_MG_6023

Vernissage onsdagen 6 mars kl 17-19, utställningen pågår t o m 23 mars.

Baserat på egna erfarenheter av YAPP i Botkyrka tolkar de tidigare deltagarna Hamid Echelhi (HT11 & VT12) och Hanna-Lisa Vikberg (HT12) från Tullinge gymnasium kursen i en konstnärlig presentation.

Inspirerade av bland annat Yoko Ono, algoritmer, koreograferade spel, experimentella metoder, ledarskapsfilosofi och studenter på Kungl. Konsthögskolan har Hamid Echelhi och Hanna-Lisa Vikberg gjort ett inhopp på biblioteket i Tullinge centrum som ska få besökarna att reflektera över sin egen kreativitet. Bland bokhyllor och gatans skyltfönster kan du få en försmak av vad som väntar dig i boken En kollektiv skulptur.

YAPP i Botkyrka – Young Artist Production Program – är ett samarbete mellan Botkyrka konsthall, Kungl. Konsthögskolan, Botkyrkas gymnasieskolor och ett antal förberedande konstskolor. Genom att erbjuda ett professionellt, konstnärligt sammanhang stödjer YAPP i Botkyrka ungas kreativitet och ger inspiration och stöd åt elever och studenter oavsett vilken utbildning eller arbetsfält de väljer att fortsätta inom.

Publikationen En Kollektiv Skulptur samlar tre terminer av YAPP i Botkyrka och är formgiven av Parasto Backman med foto av bl a Gustav Almestål. Bland de åtta texterna som rör teman såsom konstnärliga samarbeten, kommunikation och utbildning finns utöver författare, konstteoretiker och organisationskonsulter både konststudenter och gymnasieelever representerade. Boken finns att låna på Tullinge bibliotek.

Välkommen!

Medverkande: Hamid Echelhi och Hanna-Lisa Vikberg
Koordinator: Caroline Malmström
Konstnärlig ledare YAPP i Botkyrka: Katrin Behdjou Arshi

Tack till Allmänna arvsfonden.

UTSTÄLLNING:
6 mars – 23 mars