yappht11_utvald

I YAPP (Young Artist Production Program) i Botkyrka möts elever från Tullinge gymnasium och studenter från Kungliga konsthögskolan med etablerade konstnärer. Hösten 2011 presenterade gruppen det kollektiva konstverket Odyssey om tid, teknik och vår roll i världsalltet, ett tillägg som aktiverar utställningen 8 – (Vi är en parentes på jorden).

Varje torsdag under hösten har deltagarna träffats och arbetat i en workshopserie utifrån temat i Botkyrka konsthalls utställning 8. Tillsammans har vi rört oss fram och tillbaka i tid i en konstnärlig process där diskussioner om Internet, kontrafaktisk historieskrivning, historiografi, dystopier och utopier varit viktiga.

Under en produktionsresa till Fårö tillsammans med konstnären Signe Johannessen samlades sedan tankarna i ett fokuserat arbete som nu mynnar ut i ett kollektiv verk. Möt spår av dagens civilisation, framtida hybrider och en alldeles speciell bild av Fårö i en installation och objekt som gruppen tillsammans producerat, samt i ett videoverk och performance av Andreas Nur.

Tullinge gymnasium: Shirin Ajou, Hamid Echelhi, Elsa Eriksson, Lucas Grönborg, Linda Lunde, Jessica Thörnqvist
Kungl. Konsthögskolan: Andreas Nur
Lärare: Anna Dix och Robert Brečević
Inbjudna konstnärer/kreatörer: Erik Annerborn, Oskar Aglert, Signe Johannessen, Anna Lundström