Workshop_ShaziaFarrukh

Lördag 10 juni kl 11-14 i Botkyrka konsthalls ateljé. Workshop: miniatyrmålning och islamisk konst med Shazia Farrukh.

Konstnären Shazia Farrukh ger en grundkurs till filosofin som ligger till grund för miniatyrmålningar inom den islamiska konsten. Vi lär oss om material, verktyg och hur dessa tillämpas, och provar på att måla egen miniatyrkonst.

Det är gratis men anmälan sker via email: botkyrkakonsthall@botkyrka.se (max 10 personer, först till kvarn!) Ålder: från 12 år. OBS: workshopen sker på engelska.

Shazia Farrukhs miniatyrmålningar finns att se i utställningen Lesser-known Stories som pågår i Botkyrka konsthall till den 22 juni.

”Shazia Farrukh (f. 1980, Lahore / Stockholm) porträtterar sin egen existentiella kamp och vardag i det traditionella miniatyrformatet. Hon är utbildad ljusdesigner men hennes konstnärskap tar sig uttryck i olika media och lyfter ofta frågor som rör feminism och islam. Passionen för miniatyrmålningar med dess traditionella motiv (mughal) har också blivit ett sätt att utforska livet i diasporan. Serien är målade i vattenfärg och gouache på handgjort papper (wasli).”

WORKSHOP
Miniatyrmålningar med Shazia Farrukh