Miriam_web

Vi ställer några frågor till vår konsthallschef, Miriam Andersson Blecher, om Botkyrka konsthalls flytt till Fittja.

Hur ser den närmaste framtiden ut för Botkyrka konsthall?

Vi kommer att ha en period då vi är mobila och gör program tillsammans med konstnärer och Botkyrkabor genom Residence Botkyrkas program och Fittjaköket. Vi är också på väg att lansera en ny hemsida som kommer göra det lätt för den som vill dyka ned i allt det vi gör och även utforska den offentliga konsten i kommunen. Vi får också tillfälle att lära känna fler i lokalsamhället som vi kan utveckla samarbeten med inför att den nya konsthallen öppnar.

Varför flyttar konsthallen från Tumba till Fittja?

Konsthallen har haft sin bas i Tumba i över tjugo år, och vi kommer fortsätta att finnas kvar genom Xetmuseet som får ett ansiktslyft och nyöppnar i anslutning till Tumba bibliotek. Och vi finns även kvar genom konstpedagogisk verksamhet i samarbete med olika aktörer.

Botkyrka konsthall fortsätter att vara hela kommunens konsthall och vi hoppas på att många av våra besökare i Tumba följer med oss till vår verksamhet i Fittja.

Vi har genom Residence Botkyrka drivit ett konstnärligt program i Fittja sedan 2010. Och i kommunens övergripande bygg- och stadsutvecklingsplaner finns konsten med som en katalysator och som en undersökningsmetod för att se de olika möjligheter som finns för Botkyrkabor att kunna påverka sin närmiljö och vara medskapare i det nya som formas.

Vad kommer vi kunna få ta del av under det här året?

Det kommer att ske program i Fittjaköket i sommar där vi samarbetar med konstnärer och boende. Residence Botkyrka bjuder också in till ett program i lägenheten på Krögarvägen 26 och i det offentliga rummet. Som vanligt blir det en konstfestival i Fittja den 15 september.

Det kommer att bli ett spännande år då vi dyker upp på olika platser i kommunen – så håll utkik i våra sociala medier och här på vår hemsida!

KONTAKTA OSS
08-530 612 25

botkyrkakonsthall@botkyrka.se