Ett konstprojekt i pocketformat av Ulrika Gunnarsdotter. Är det möjligt att mäta hur vi förändras? Kan man sitta bekvämt på stolarna mellan mode och konst?

Ett samtal från Belgrad är startpunkten för projektet av konstnären Ulrika Gunnarsdotter. Hon bestämmer sig för att bjuda in kostymdesignern Magdalena Klasjna från Belgrad; tillsammans ska de skapa nya folkdräkter till tre svenskar med rötter i forna Jugoslavien. Är detta att be sin gäst om för mycket? Och vilka ställer upp som modeller?

Projektet genomförs i samarbete med fotografen Jenny Källman och designstudion Friendly Matters. Resultatet? Pocketboken »It is Swedish Perfect« ges ut av Labyrint Press, Botkyrka konsthalls artist’s books förlag.

Välkommen till bokrelease! Lördagen den 29 augusti 2009 kl. 15–17
Obs plats! Kyrkan, Idungatan 4B, Stockholm

Musik: The New Age (Sara Lundén och Steven Cuzner) samt bar, DJ och hemliga gäster.
Bokreleasen äger rum som del i Stockholms Modevandring, 26-30 augusti 2009 i Stockholm.

LABYRINT PRESS: Artist’s book utgivet av Labyrint Press.
PROGRAM & PEDAGOGIK: Release augusti 2009, evenemang november 2011
RESIDENCE BOTKYRKA: Performance i Fittja Open 2011