Visa Croatia

22 februari – 18 maj, i Botkyrka konsthall
Välkommen att ta del av det kommande programmet. Det är alltid fri entré!

Workshop i textiltryck!
Lördagen den 22 mars och 5 april, kl 11-12.30 och 13.30-15.
Prova på olika former av textiltryck, ta med dig ett plagg eller använd våra testtyger. Sophie Atkins, hantverkspedagog, leder workshopen. Materialkostnad: 20kr/barn och 50kr/vuxen. Anmäl dig för att vara säker på att få en plats. Via mail: botkyrkakonsthall@botkyrka.se eller på tel. 08-53061225

Workshop i textiltryck
Foto: Simon Berg

Modemaskinen landar i utställningen
Lördagen den 29 mars, kl 12-15
Lägg in ett gammalt klädesplagg i Modemaskinen och få tillbaka det efter 5 minuter i moderiktig tappning. Det kostar 100kr plagget. Upplev konstnären Lisa Axelssons installation på självaste Earth Hour-dagen!

Modemaskinen
Lisa Axelsson, konstnär

Modevisning med ”Ungt mode i Botkyrka”
Söndagen den 6 april, kl 16-18
Personliga kreationer av unga botkyrkabor visas på catwalken.

Vårens stora utställning State of the Art: Fabrications är en väv av textila traditioner, kunskap och samtidskonst med platsen Botkyrka och världen som inspirationsfält.

Vi har bjudit in den iransk-kurdiska konstnären Dzamil Kamanger som med sina starkt personliga verk i form av textila pass och visum för anhöriga, blivit en katalysator till utställningens tematik; den textila traditionen och dess samtida roll i vardagen samt frågor kring migration, genus och de kunskaper vi bär med oss.

I utställningen medverkar även konstnärer och konsthantverkare från Botkyrka vars verk visar upp värdefulla kulturarv liksom experimentella uttryck.

Fabrications är den tredje i serien Botkyrka: State of the Art/Craft. Ett återkommande format som undersöker det lokala konstlivet i Botkyrka, och där publiken bjuds in att bli delaktig och prova på olika material och tekniker. I utställningen Fabrications bjuder vi in till allt ifrån textiltryck vid vår tryckstation, virkning, broderi, stickning eller till vävning med oväntade material och kanske bidra till en gemensam Botkyrkaväv.

”De flesta av oss minns kanske rädslan av att göra fel i syslöjden, att det man hade skapat inte skulle hålla måttet, inte vara tillräckligt fint eller genomfört med rätt teknik. Så kände jag och det var både med fascination och rädsla som jag närmade mig korsstygnen vid 10-års ålder. Jag hoppas att utställningen både väcker en lust att prova på och att det blir ett möte med samtidskonst och textila tekniker som inspirerar och utmanar.”

Miriam Andersson Blecher, curator

UTSTÄLLNING:
22 februari – 18 maj
Botkyrka konsthall

KONSTNÄRER:
Ayfer Baysal, Marita Bergheim, Therese Billström, Kristina Blidborg, Ann-Sophie Cassel, Gassam El Reyes, Charlott Engman, Soroma Fernando, Shahzaib Gill, Fredrik Hillding, Anna Holmberg, Tarik Hussain, Manar Jirjis, Karin Johansson, Nathalie Johansson, Dzamil Kamanger & Kalle Hamm, Mattan (en del av Trappstegen i Fittja), Beatrice Musto, Shima Padyar, Reginaldo Parraquez Calderon, Lola Pettersson, Tall Rithstein, Ulla Schumacher Percy, Gjyle Spahijaj, Nils Söderman and Sven Xet Erixon.

CURATOR:
Miriam Andersson Blecher