websmyckabanner

Utställningen pågår till den 21 februari, 2016 i Botkyrka konsthall, Tumba.
Kom och skapa egna smycken i den öppna ateljén mitt i utställningen.

Vad är egentligen ett smycke och varför smyckar vi oss?
Kan ett smycke berätta om hur jag känner mig just nu och just här på en specifik plats?

I utställningen SMYCKA! undersöker vi hur berättelser om oss själva kan förmedlas genom de smycken som vi bär. Hur smyckar vi våra vardagligheter? En känsla just nu i kroppen, minnen, önskningar, drömmar, åsikter eller något som skaver…

Med kroppen som utgångspunkt har Botkyrkabor tillsammans med studenter från Konstfacks utbildning Ädellab utforskat förhållandet mellan smycken och känslor. Kan smycket bli en förlängning av kroppen och visa det jag känner? Längs väggar och golv möter du smyckesobjekt och installationer som uppstått i dessa möten.

I kuberna och i skatboet visas smyckeskreationer från några av
Botkyrkas designer, konsthantverkare och konstnärer.

SMYCKA! är en del i Botkyrka konsthalls utställningsserie som
bjuder in till deltagande, eget skapande och möjligheten att prova på.

Utställningen är ett samarbete mellan Botkyrkabor, Konstfacks utbildning Ädellab, Xenter Tumba gymnasium, Förskolan Björkbacken och Botkyrka konsthall.

UTSTÄLLNING
3 okt. 2015 – 21 feb. 2016