GirlPower Sany

GIRL POWER
22 mars, kl. 17.30-20
Filmvisning & samtal i Botkyrka konsthall, Tumba

I dokumentärfilmen Girl Power följer vi graffitimålaren Sany och hennes möten med kvinnliga graffitimålare runt om i världen. Det är en personlig berättelse där viljan att följa sin egen väg krockar mot vardagslivets normer. Sany började redan 2009 arbeta med dokumentären för att ge kvinnliga graffitimålare utrymmet att berätta sina historier och det motstånd de möter. Filmen handlar också om passion och att följa sina drömmar. Det tog Sany sju år att fullfölja filmen.

Efter filmvisningen blir det samtal mellan Sany och Nachla Libre som i båda sina konstnärskap möter idéer om vilka som får ta plats som utövande konstnärer. Samtalet utgår från filmens tydliga budskap; gemenskap och systerskap mot en dominerande manlig norm i samhället. Samtalet kommer även att ta upp frågor om utmaningar i att ägna sig åt sin passion i förhållande till det privata vardagslivet.

Sany är graffitimålare från Prag som har målat sedan hon var femton år. Under arbetet med dokumentären lärde sig Sany att göra film samtidigt som hon reste världen runt för att synliggöra andra kvinnliga graffitimålare. Sany är regissör för Girl Power och har producerat den tillsammans med Jan Zajíček.

Nachla Libre är poet, konstnär samt initiativtagare och konstnärlig ledare för rörelsen Revolution Poetry, en scen för spoken work som med hjälp av ordets makt lyfter unga poeter från Sveriges förorter.

Samtalet modereras av Macarena Dusant, konstvetare och textförfattare.

Filmen visas med engelsk text. Samtalet sker på engelska.

Programmet har initierats av Macarena Dusant & Åsa Falewicz och producerats av Macarena Dusant i samarbete med Botkyrka konsthall, Residence Botkyrka och Tjeckiska centret i Stockholm.

Läs mer om filmen Girl Power!