shelley_hemsida3

Konstnärssamtal med Shelley Vanderbyl. Lördag 20 oktober kl 14-16 i Residence Botkyrkas lägenhet på Krögarvägen 26

Den kanadensiska konstnären Shelley Vanderbyl gästar Residence Botkyrka och bjuder in till ett samtal om hennes arbete som ofta handlar om att vårda och ta hand om andra.

Shelley har tidigare ställt ut sitt verk Doser av empati / Doses of Empathy i utställningen Övergångar / Transitions som visades i Botkyrka konsthall år 2017. En serie handmålade landskap i gamla medicinaskar och som får plats i en ficka, men blir som portaler till andra platser runt om i världen.

Hon vill skapa målningar som kan lindra oro för den som har det svårt och behöver lindring. Under åren har hon gett bort målningarna till folk som behöver dem, likt en apotekare som skriver ut medicin.

Den 19 – 20 oktober pågår Shelleys utställning Your Pain isn’t a Burden på Detroit Stockholm (Roslagsgatan 21), curaterad av Abir Boukhari (AllArtNow).

Ett samarbete mellan Residence Botkyrka, AllArtNow, Kultivera i Tranås och Detroit Stockholm.

Residence Botkyrka
Konstnärssamtal: