LaughingMatter_Welcome_1__TheyAreHere_Photo_IndreNeiberkaite_web

Välkomna till ett konstnärssamtal med Londonbaserade They Are Here i Residence Botkyrkas lägenhet på Krögarvägen 26.

Vi får ta del av deras senaste konstverk och pågående arbeten som rör permakultur, deltagarbaserade projekt och upplevelsedesign. Samtalet sker på engelska.

Shelley har tidigare ställt ut sitt verk Doser av empati / Doses of Empathy i utställningen Övergångar / Transitions som visades i Botkyrka konsthall år 2017. En serie handmålade landskap i gamla medicinaskar och som får plats i en ficka, men blir som portaler till andra platser runt om i världen.

Hon vill skapa målningar som kan lindra oro för den som har det svårt och behöver lindring. Under åren har hon gett bort målningarna till folk som behöver dem, likt en apotekare som skriver ut medicin.

They Are Here (grundades 2006) drivs av Helen Walker och Harun Morrison. Deras arbete sträcker sig över flera fält som kommunala platser och sammanhang. De har även utvecklat och visat projekt på institutioner som Camden Arts Centre, CCA Glasgow, Grand Union, Konsthall C, South London Gallery, Studio Voltaire, STUK och Tate Modern.

They Are Here är under hösten 2018 stipendiater på Iaspis, samtidigt som de gör research inom Residence Botkyrka / Botkyrka konsthalls program.

Bild: They Are Here, Welcome (2018). Photo by Indre Neiberkaite

Residence Botkyrka