Selfie_hemsidan

Vernissage: torsdag 13 november kl 16-18
Plats: FörOrten vid Fittjakökets container, strax nedanför t-banestationen mot Fittjaskolan.
Vi bjuder på choklad med mashmallows!

En utställning med affischer som tar avstamp i ett samarbete mellan unga från Botkyrka och den amerikanske konstnären Jeff Koons.

Den 11 oktober i år samlades fem unga konstaspiranter från Botkyrka på Amerikanska ambassadörens residens för att diskutera konst med den världskända popkonstnären Jeff Koons. I dialog med Koons och gäster vid tillställningen samlade gruppen in idéer utifrån ledorden Acceptans, Respekt och Tolerans. Resultatet blev en serier affischer som symboliserar de medverkande samt orten Fittja; en plats där människor från hela världen bor tillsammans och där Acceptans, Respekt och Tolerans inte bara är något som diskuteras utan är ett sätt att leva.

Medverkande: Gustav Andersson, Rumeysa Alici, Ruhat Hawrami, Tova Edin, Sara Rassolie
Kurator och kreativ ledare: Katrin Behdjou Arshi
Pedagog och konstnärlig ledare: Saadia Hussain
Grafisk design: Parasto Backman

Vill du förverkliga ett konstprojekt eller testa din idé?

Vänta inte utan ta kontakt med Botkyrka konshall, projektrummet FörOrten vid Fittjaköket
Skriv till info@botkyrkakonsthall.se eller besök oss på www.botkyrkakonthall.se

FörOrten och Fittjaköket är Botkyrka Konsthalls nya projektrum i Fittja. Snart lanseras bloggen till FörOrten!

Med stöd från Amerikanska ambassaden i Stockholm och Gertrude och Ivar Philipsons stiftelse.

UTSTÄLLNING:
13 nov 2014