Phil Hession

Lyssna på Blås i Hornet – Sounds of Fittja.

13 december, kl. 17-19 i Ungdomens Hus, Fittja.
Välkomna till Ungdomens Hus den 13 december, kl. 17-19 då det är skivsläpp för vinylskivan Blås i Hornet – Sounds of Fittja av Phil Hession. Kl. 17-18 samtalar Phil Hession med curatorn Finbar Rosato följt av fika och musik.

Belfast-baserade konstnären Phil Hession hade en ateljévistelse i Fittja under våren och hösten 2011 och deltog i den uppmärksammade utställningen Fittja Open 2011. Under dessa månader träffade Phil Hession människor som bor eller arbetar i Fittja och bad dem delta i sångworkshops tillsammans med honom. Under dessa möten arbetade han med att lära ut traditionella Irländska sånger samtidigt som han fick lära sig nya sånger från andra kulturer. Detta arbete resulterade bl.a. i en serie korta offentliga performanceverk där Hession valde ut vissa platser runtom i Fittja där han stod ensam och sjöng vid olika tider på dygnet. Ett flertal ljudinspelningar från Hessions möten med människorna i Fittja ska nu släppas i form av en vinylskiva. På skivan kan vi bl.a. höra en traditionell Irakisk kärleksballad, samt soul- och hiphoplåtar inspelade på Ungdomens hus i Fittja. Denna vinylskiva är ett slags porträtt av Fittja 2011, ett arkivmaterial presenterad i form av ett konstverk.

Phil Hession är på återbesök i Sverige den 13:e december 2012 för att presentera skivan Blås i Hornet – Sounds of Fittja på Ungdomens Hus i Fittja. Ungdomens Hus var av central betydelse för Phil Hession i utvecklandet av hans projekt, och mixning, mastring och produktion av vinylskivan har skett med hjälp av personalen där. Kl 17 kommer Phil Hession att diskutera sitt konstnärskap och berätta om sin ateljévistelse i Fittja tillsammans med curatorn Finbar Rosato. Kl 18 kommer det att vara fika och musik i Ungdomens Hus och skivan Blås i Hornet – Sounds of Fittja kommer vara till salu för 40 kronor.

SAMTAL / SKIVSLÄPP:
13 december, kl. 17-19
Ungdomens Hus i Fittja

Phil Hession & Finbar Rosato