number_web

Vernissage: lördagen 23 september, kl 12-15. Utställningen pågår till den 22 oktober i Botkyrka konsthall, Tumba.

Under våren 2016 lämnade konstnären Muhammad Ali fem år av krig bakom sig och gjorde som många andra, flydde från Syrien till Europa. När han så småningom lyckades komma i land på en av de Grekiska öarna, skrev en tjänsteman numret ”20” på hans hand. Han var den 20:e personen som anlände den 24:e dagen under årets 2:a månad. Genom en serie dagsboksteckningar illustrerar han upplevelsen av att reduceras från att vara en individ till ett nummer.

Dagboksteckningarna ställs ut i Botkyrka konsthall och publiceras även i form av en artist’s book: I’m Just a Number. Boken finns tillgänglig i Labyrint, arkivet för artist’s book som också släpper antologin ”Labyrint (2006-2016)”.

Muhammad Ali var under 2016 konstnär i Residence Botkyrkas program. Han har en examen i fri konst från universitetet i Damaskus (2005) och har deltagit i utställningar världen över, och är sen 2016 bosatt i Stockholm.

Lyssna på en intervju med konstnären på Sveriges Radio: Krigets observatör. Ett möte med konstnären Mohammad Ali (från 24 nov. 2016)

UTSTÄLLNING
23 september – 22 oktober