LOCIS Publication

BOKRELEASE: lördag, 14 mars kl. 12-15 i Botkyrka konsthall, Tumba.

Nu finns boken som sammanfattar och reflekterar kring projektet LOCIS som pågick under 2013-2014 och bjöd in konstnärer och arkitekter från Sverige, Polen och Irland till ett omfattande residenceprogram.

LOCIS var ett konstnärligt samarbetsprojekt mellan Residence Botkyrka, Leitrim County Council Arts Office i Irland och Centre of Contemporary Art Znaki Czasu i Torun, Polen. Under två år fick sammanlagt 30 konstnärer möjlighet att samarbeta i 6 grupper inom ett residenceprogram som innebar ett flertal vistelser i varje land. Programmet mynnade ut i 6 utställningar och seminarier i Botkyrka konsthall och i Centret för samtidskonst i Torun samt The Dock och The Sculpture Centre på Irland.

Den första upplagan av LOCIS 2013 hade temat ”plats” och hur vi använder vår offentliga rum, hur det vi bygger och skapar är ett uttryck för det samhälle som vi vill utveckla för oss själva. Den andra upplagan av LOCIS 2014 utforskade vår närmiljö utifrån sociala och politiska perspektiv.

I Botkyrka konsthall presenterades två utställningsprojekt och seminarier under 2013-2014:
”What can be described can also take place”
One Million to One

Publikationen går att läsa online här, eller köpa från Labyrint Press (kontakta oss).

Symposium: One Million to One, 24 October, 2014. Botkyrka konsthall. Photo: Simon Berg

KONSTNÄRER 2013:

Residence Botkyrka, Sweden
Dominic Stevens (IE)
Jorun Kugelberg (SE)
Elaine Reynolds (IE)
Mattias Åkeson (SE)
Ewa Axelrad (PL)

Centre of Contemporary Art in Torun, Poland
Jonas Nobel (SE)
Cathal Roche (IE)
Maja Hammarén (SE)