Juntan

Vernissage: onsdag 22 mars, kl 17-20 i samband med filmvisning av Girl Power, Botkyrka konsthall, Tumba

Juntan gör ett avtryck i Botkyrka konsthall. Det är en förlängning av vårt arbete med att skapa ett utrymme för oss själva och andra, mer eller mindre queera brudar, med eller utan transerfarenhet – med målet att få verka i fred och på våra egna villkor.

Juntan driver nyktra, kvinno- och transseparatistiska workshops med fokus på graffiti och gatukonst. Det är en open source-rörelse som vill inspirera fler till att skapa egna grupper, dela tips och hålla varandra om ryggen. Vi har i olika sammanhang arrangerat träffar för att skissa, måla och prata om gatukonst, där etablerade målare och gatukonstnärer bjuds in för att inspirera nyare förmågor. Vi delar historia och tekniker, breddar vårt community och får ut fler berättelser i det offentliga rummet.

Välkomna in i Juntans värld. Tillsammans är vi okrossbara!

I vårens program möter vi konstnärer som på olika sätt utmanat sin omgivning, tänjt på konstens gränser och ifrågasatt vem som får ta plats som konstnär. Missa inte utställningarna: Babyfett med Bim Eriksson och Who knows where the Hobo goes med Jonatan Carlsson som har vernissage den 15 mars i Botkyrka konsthall.

INSTALLATION
Juntan <3 Botkyrka