Gabi Jimenez, Photo: Nihad Nino Pušija)

Gabi Jiménez, Marita Muukkonen & Ivor Stodolsky.
Lördag 13 oktober, kl. 14-17 i Botkyrka Konsthall, Tumba Centrum.

Projektet Inside Outsiders tar ett nytt grepp på de universella frågorna som behandlar Den Andre, integration och assimilering. Det fokuserar på romska konstnärers unika situation inom fältet för samtidskonst. Och det går bortom mångkulturalismens välkända frågeställningar genom att ”förfrämliga dem” och bokstavligen bjuda hem dem. I samband med Skörda! Fittja Open har projektet Inside Outsiders bjudit in konstnären Gabi Jimenéz, gitano från Frankrike för att laga mat i den konceptuella matlagningsserien. Att dela bröd är ju, som man säger, att dela livet.

Projektet Inside Outsiders är ett initiativ av Perpetual Gypsy Pavilion, en nomadisk paviljong för den nya romska konsten i det samtida tillståndet, grundat år 2009 av Marita Muukkonen och Ivor Stodolsky. Fokus ligger på konstnärlig innovation, professionell kompetens och en ny inkluderande politik. Precis som curatorernas och deltagarnas skilda ursprung visar, är Perpetual Gypsy Pavilion inte en etnisk exklusiv paviljong. Men i dess praktik finns ett starkt uttryck för behovet av en ständig representation av romer i vår tids alla etablerade konstformer, och framför allt inom samtidskonsten.

Välkomna till en eftermiddag som bjuder på en uppdaterad variant av den fransk-romska traditionella rätten ‘Niglo’ (igelkott på romans).

kl 14 introduktion av curatorerna.
kl 15 kocken utfodrar de hungriga deltagarna (kom innan kl 15 för att delta).

The INSIDE OUTSIDERS project is initiated by
The Perpetual Gypsy Pavilion www.PerpetualPavilion.org