atrium_840

YAPP I BOTKYRKA presenterar ATRIUM

Den 28 augusti 2013 presenterades YAPP i Botkyrkas samarbete med Tumba gymnasium och arkitekten Tor Lindstrand.

Teknikprogrammets elever i åk 2 läste hösten 2012 kursen Design som en del av YAPP – Young Artist Production Program – i Botkyrka. Tillsammans med arkitekten Tor Lindstrand från KTH Arkitekturskolan utvecklades idéer om hur innergården bredvid designsalen kan förvandlas till en yta för presentation av elevernas arbeten och modeller även i framtiden.

Inspiration hittades i möten med t ex designer Katja Pettersson och studenter vid Beckmans designhögskola, Magnus Ericson från Arkitekturmuseet, Marabouparken, snickerier och gjuterier i Botkyrka, internet och perspektivförskjutning. Objekt, modeller och prototyper presenterades med dokumentärt foto och material i en installation på skolan i januari.

Efter designkursens slut fortsatte produktionen under ledning av Tor Lindstrand och den färdiga innergården invigs i augusti 2013. Se YAPP i Botkyrkas blogg En kollektiv skulptur för fler bilder.

Foto: Simon Berg

Den 10 januari 2013 presenterades YAPP i Botkyrkas samarbete med Tumba gymnasium och arkitekten Tor Lindstrand. Objekt, modeller och prototyper varvades med dokumentärt foto och material i en installation på skolan, öppen endast en kväll. Se fler bilder här.

Foto: Simon Berg

Deltagare Tumba gymnasium: Fanny Ahlqvist, Victor Andersson, Sebastian Blomberg, Hilda Broman, Robin Eriksson, Frida Fantenberg, Pontus Graan, Nils Hagelin, Padma Heidemann, Jakob Henlöv, Johanna Hörnell, Ulf Jansson, Ellika Jernå, Andreas Langetun, André Meza Kahn, Månz Nilsson, Daniel Nordman, Casper Odén, Allis Pettersson, Alexander Qvist Karlsson, Alexandra Svedin, Hanna Tolstrup, Sarah Undeland, Fanny Åkerström.
Inbjudna arkitekter, designers och föreläsare:
Tor Lindstrand, Katja Pettersson, Magnus Ericson, studenter från Beckmans designhögskola
Lärare: Ana Granberg
Koordinator: Caroline Malmström
Konstnärlig ledare YAPP i Botkyrka: Katrin Behdjou Söderlund

Tack till Westermalms metallgjuteri, Jiwes finsnickeri och Allmänna Arvsfonden.