sensommar_foodlovers_webb

Sensommar i Fittjaköket presenterar Food Lovers <3 med konstnären, illustratören och tecknaren Rudy Loewe.

Lördag 18 september, 13-17 i Fittjaköket som ligger mellan Fittja centrum och Fittjaskolan. Hitta hit!

Det blir en eftermiddag i Fittjaköket där vi hyllar det vi älskar: maten! Maten som skapar minnen, känslor och samhörighet. Vi bakar, delar och visar upp våra skapelser. Vart vi än går så väntar en rätt på att bli tillagad. Vi prövar nya sätt att ta oss an vårt förhållande till mat och gör böcker där vi delar våra berättelser och recept, och så äter vi så klart tillsammans!

Böckerna i dragspelsmodell ställs sedan ut på Botkyrka konsthalls årliga konstfestival: Fittja, Mat & Konst den 15 september.

Och glöm inte att det även serveras mat! Birianiris, friterad kokbanan, Jollofris och rökig auberginegryta… Vi har en känsla av att det kommer att bli sååå gott!

Konstnären Rudy Loewes praktik omfattar teckning, måleri och grafik.
Rudy tog nyligen en masterexamen i Visuell Kommunikation från Konstfack, där hen samarbetade med institutioner som Tate, Wellcome Trust och Nottingham Contemporary samt deltog i ett flertal icke-institutionella sammanhang.
Rudy är en del av kollektivet Collective Creativity, en grupp konstnärer med gemensamt mål att skapa dialog och plats för queera, rasifierade konstnärer och svart konsthistoria. I Stockholm har Rudy utgjort en del av Brown Island, ett separatistiskt konstkollektiv i och utanför Konstfack format av rasifierade konstnärer.

Fittjaköket är Botkyrka konsthalls plattform för konst, mat och möten. Verksamheten huserar i ett par omarbetade containrar och i det offentliga rummet till dess att den nya konsthallen är på plats.

FITTJAKÖKET
18 augusti, 13-17
Fittjakökets konstcontainrar

Late summer in the Fittja Kitchen presents: Food Lovers <3 featuring artist Rudy Loewe.

Saturday 18 August, 1-5 PM in the Fittja Kitchen. Find us here!

Do you love food? so much that you want to sing to it? dance with it? and even better, eat it all?!

Artists and food lovers Rudy Loewe and Ehab Aljabi invite you to come to Fittja and be part of a food celebration where we explore our relationship with food using book making as a way of sharing local histories. Participants are invited to spend the day making a book around their favourite dishes and eating food prepared by Fittjaköket.

Join us on Saturday 18 August (1-5 PM) to learn with us how to make a hardback concertina book, which will then be filled with images and stories about Fittja through food. The books will be displayed at Fittja Food and Art Festival in September. We will be making biriani rice, fried plantain, Jollof Rice, and smokey aubergine ste. We have a feeling it’s going to be delicious!

The Fittja Kitchen is Botkyrka konsthall’s programme and temporary platform activated through community gatherings, exchange of ideas and where we are exploring new forms of art in the public space.

Rudy Loewe is a visual artist working with drawing, painting and printmaking. Rudy recently graduated with a Masters in Visual Communication from Konstfack, Stockholm. They have worked with institutions such as Tate, Wellcome Trust and Nottingham Contemporary and a wide range of non institutional spaces. Rudy currently collaborates as part of Collective Creativity – a group of artists focused on creating dialogue around queer artists of colour and black arts history. In Stockholm, Rudy has collaborated as part of Brown Island, a collective inside and outside of Konstfack, formed of people of colour.

FITTJAKÖKET
18 augusti, 13-17