webbanner_fmk

Lördagen den 16 september, kl 13-17
Fittjaköket konstcontainrar som ligger mellan Fittja centrum och Fittjaskolan. Hitta hit!

Botkyrka konsthall fortsätter traditionen med att skapa en konsthändelse i Fittja en helg i september. Årets tema vill lyfta det vi alla har gemensamt: maten och måltiden. Under dagen bjuder vi in till konst- och smakupplevelser: Pop-up poesi bar med Nisrine Boukhari * Kimchi & Stories workshop med Sooky * BBQ * det kollektiva konstverket Bagdad Café med Al Fadhil * DJ Julia Rynell * workshops för hela familjen med Junior Residence * loppis * och vi påbörjar insamlingen av recept och berättelser till Fittjas kokbok!

Workshop: Kimchistories (14.30-16.30)
Konstnären Sookyoung Huh bjuder in oss till en kimchi-upplevelse där vi utforskar den populära koreanska rättens många lager. Den fermenterade kimchin är välkänd för att vara hälsosam och förbereds ofta inför vintern. Det finns många variationer som visar på hur matkulturer bevaras och anpassas genom generationer. Workshopen består av att göra en egen kimchi, laga mat och dela en måltid tillsammans vid Fittjaköket.

Bagdad Café
Det kollektiva konstverket Bagdad Café har rest världen över och landar nu i Fittja. Konstnären Al Fadhil påbörjade verket år 2003 som en reaktion mot det dåvarande kriget i Irak och syftet var att samla ord, bilder och uttryck från varje plats det besöker. Konstnären bjuder in till en plats att dricka té, träffa nya vänner och rita eller brodera något på den stora duken.

Pop-up poesibar: Everyday Life is a Fantastic Myth
Konstnären Nisrine Boukhari tolkar er poesi, prosa och spoken word i form av en specialkomponerad dryck i Poesibaren. Inga förberedelser behövs, skriv och improvisera på plats.

Fittjas kokbok
Idén att skapa en bok som samlar recept och berättelser från området Fittja har föreslagits av många som tagit del av Botkyrka konsthalls program som lyfter maten i konsten. Nu påbörjar vi insamlingen till en kokbok som släpps nästa år. Ta med ett recept som är speciellt för dig.

Det här händer också i Fittja på lördag!
Allmändalen på Mångkulturellt centrum lördag 16 september kl 09.30–18.00. För mer info ->

FITTJA MAT & KONST
kl 13-17