Botkyrkaparty_RudyLoewe_web

Fittja mat & konst äger rum lördagen den 15 september kl 13-17 vid Fittjakökets konstcontainrar. Hitta hit!

Årets konstfest i Fittja bjuder in till konst- och smakupplevelser för alla sinnen!

Det blir en eftermiddag i Fittjaköket där vi bakar Salteñas i utomhusugnen, samlas i en matlagningsworkshop som blandar recept och berättelser, äter rykande het BBQ, tecknar och skapar konst, ser ett performance om civilkurage och en utställning om drömmar, tar en smygtitt på bygget av den nya konsthallen, lyssnar på DJ:s och provar på en kroppslig ljudupplevelse.

Medverkande kockar, konstnärer och DJ:s är: Miriam Quiñonez de Vega, Junior Residence, Abir Boukhari i samarbete med Michelle Appelros & Signe Vad, DJ Ferhat, Rudy Loewe, konstnärskollektivet OUFF, Julia Adzuki & Patrick Dallard, Pascha Grill, Harun Morrison (They Are Here) och Konstkollot!

Fittja mat konst

PROGRAMMET
Alla är välkomna att delta och det är gratis!

13.00 Miriam Quiñonez de Vega bakar bolivianska Salteñas i utomhusugnen.

13.00 DJ-workshop med Ferhat (pågår till ca 14.30).

13.00 Teckning och illustration, workshop med konstnären Rudy Loewe.

14.00 Performance: Civilkurage av Junior Residence i samarbete med koreografen Kajsa Sandström på Fittja torg som sen fortsätter vid Fittjaköket.

14.00 14.00 Workshop: möten genom maten med Abir Boukhari, Signe Vad & Michelle Appelros. Recept och berättelser blandas och blir till en måltid med rötter i Mellanöstern och Skandinavien, och som vi äter tillsammans.

14.00 Pascha Grill bjuder på rykande het BBQ.

15.00 FaceDeco med Junior Residence, en ny form av ansiktsmålning.

15.00 Miriam Andersson Blecher (konsthallschef) visar bygget av den nya konsthallen. Samling vid Fittjaköket.

15.30 Harun Morrison (They Are Here) spelar musik.

Under dagen finns även möjlighet att prova på instrumentet bAUM , en unik ljudupplevelse för hela kroppen av och med konstnärerna Patrick Dallard & Julia Adzuki.

Årets Konstkollo har skapat utställningen DRÖMMAR som visar att det går att drömma om precis allt.

Konstverkstan är på plats och gör grönsakstryck på olika material.

Och vi gästas av konstnärskollektivet OUFF!

Fittja mat & konst arrangeras av Botkyrka konsthall / Residence Botkyrka i samarbete med Mångkulturellt centru, Botkyrkabyggen, Iaspis och Nordisk kulturkontakt.

Fittja mat & konst
15 september, kl 13-17