Babyfett_banner

Utställningen pågår till den 14 maj i Botkyrka konsthall, Tumba

Babyfett tar avstamp i flickrummet men är en berättelse om att göra slut med barndomen och att hitta sin roll i en vuxen kropp. Ingen generation har tidigare vuxit upp i ett samhälle som förändras i den hastighet den gör idag. Vi har aldrig matats med så mycket information och intryck, drömmar och förödelse. Vi har heller inte på decennier sett hela världen stå inför ett så skört säkerhetspolitiskt läge som just nu. Det är obehagligt, pastellfärgat och skruvat. Som ett underland i kulissform där längan att höra till blandar sig med ambivalensen att ständigt behöva göra motstånd mot allt.

Bim Eriksson är konstnär, serietecknare och politisk debattör. I höstas släppte hon boken Det kändes lugnt när mina känslor dog. Utställningen Babyfett pågår till den 14 maj.

Babyfett

Bild: illustration av Bim Eriksson.

UTSTÄLLNING
Babyfett