Stockholmsskolan

STOCKHOLMSSKOLAN är en plattform för unga att se och diskutera samtidskonst. Den drivs av Konstfrämjandet i samarbete med Syskonsthallarna: Botkyrka konsthall, Konsthall C, Marabouparken och Tensta konsthall.

Vi skapar självständiga och kritiska kulturkonsumenter och -producenter. I förlängningen leder detta vidgande av konstens spridning till att fler ur vår målgrupp får möjlighet att själva delta i en aktiv kultur- och samhällsdebatt. I Stockholmsskolan skapas normbrytande kulturbärare som i framtiden kommer att vara exempel för andra med liknande bakgrund.

Stockholmsskolans deltagare representerar en allt växande del av Sveriges befolkning. Vår kontakt med konst- och designvärlden öppnar upp för en grupp förbisedd av både
offentliga och privata kulturproducenter. Idag är det få som öppet står bakom vår bild av verkligheten. I framtiden kommer skolan att vara en oumbärlig röst i skapandet av vår gemensamma tillvaro.

VEM KAN VARA MED?
Om du är mellan 16-25 år och och inte gått någon eftergymnasial konstutbildning, kan du ansöka till Stockholmsskolan.

HUR FUNKAR DET?
Vill du vara med så träffas vi varje onsdag kväll. Varannan onsdag besöker vi en av konsthallarna som vi samarbetar med eller andra platser som vi tillsammans kommer överens om. Och varannan onsdag har vi öppet i vår lokal på Mariatorget, dit kan man komma och prata om konst, skapa något eget, titta på film eller bara hänga.

Du kan hoppa in när som helst. Är du intresserad av att veta mer? Anmäl dig till Stockholmsskolans nyhetsbrev här! Eller kolla in Facebooksidan!

STOCKHOLMSSKOLAN
drivs av Konstfrämjandet