residence_huvud

PRAKTISK INFORMATION
Ateljéprogrammet startade 2010, vi bjuder löpande in konstnärer, arkitekter, curatorer, skribenter m fl. Det är möjligt att kontakta oss med en intresseanmälan cv och en personlig motivering om du är intresserad av en ateljévistelse. Vistelsens längd varierar mellan en och tre månader. Beroende av hur ett projekt utvecklas är det också möjligt att återkomma för en uppföljande vistelse.

Bostaden är belägen i en av Botkyrkabyggens lägenheter på Krögarvägen i Fittja. Den har två sovrum och ett vardagsrum. Ibland gästas lägenheten av två ateljéstipendiater samtidigt, då delas kök, vardagsrum och toalett.

Ateljéplatsen finns hos Mångkulturellt centrum som genom sitt nationella uppdrag i migrationsforskning erbjuder ett stort nätverk och bred kunskap. Tavernan på Mångkulturellt centrum är en utmärkt plats för lunch- och fikamöten.

Sasha Huber och Petri Sarriko, ”Local remedies”, 2011

För mer information om genomförda projekt och utställningar, se en översikt här på hemsidan. Följ oss gärna på Facebook eller prenumerera på nyhetsbrevet för aktuella och kommande utlysningar.

Joanna Sandell, chef och curator
Anneli Bäckman, curator