pedagoik4

Det pedagogiska programmet består av en visning som ofta kombineras med eget skapande i Ateljén under ledning av en konstpedagog.

FÖR SKOLOR
Det är gratis för skolor och förskolor i Botkyrka kommun att beställa en visning och workshop. Tillsammans med lärare och pedagoger skräddarsyr vi besöket utifrån gruppens aktuella förutsättningar och önskemål.

I de åldersanpassade skolprogrammen presenteras de aktuella utställningarna utifrån olika teman och perspektiv. Vi har även ett stående erbjudande kopplat till ett besök på Botkyrka konsthall och Xetmuseet.

Workshops och visningar sker under ledning av kulturpedagog Kerstin Gezelius. Information och bokning: kerstin.gezelius@botkyrka.se, 08-530 612 39

AKTUELLT PROGRAM

För förskolan

• Visning av aktuell utställning.
  • Det gamla Tumba – Sven Xet Erixson föddes den 23 november 1899 och uppväxten i stationssamhället Tumba blev en viktig inspiration för hans konstnärliga gärning. Vad har hänt här på 100 år? Tillsammans tittar vi på Xets målningar i Botkyrka konsthall och går sedan själva ut för att se hur Tumba, eller vår egen närmiljö på annan plats i Botkyrka, ser ut idag.

För grundskolan, år 0–3

• Visning av aktuell utställning.
  • Det gamla Tumba – Sven Xet Erixson. Vi arbetar med Botkyrkas hembygdshistoria och samtida samhällsbyggnad.
  • Labyrint arkiv – artists’ books är konst i bokform. En visning av Labyrint arkiv och workshop med skapande och text utifrån det tema ni väljer. Skapande skola och andra projekt. I mån av tid skräddarsyr vi projekt efter de teman ni arbetar med.
  • Botkyrkasmycken: Vi arbetar med de konstverk som finns på er förskola eller närmiljö.

För grundskolan, år 4–9

• Visning av aktuell utställning.
  • Möt den samtida konsten – kulturell allemansrätt för år 8. Möt den samtida konsten i Botkyrka konsthall eller på Mångkulturellt centrum – en workshop med introduktion till den samtida konsten och eget skapande. Vad är ”konst” och vad ska man ha det till? Under ledning av konstpedagog Kerstin Gezelius.

För gymnasiet

• Visning av aktuell utställning.
  • UPPSTART för gymnasieskolan åk 1. I samband med kursstart erbjuder vi ett pass där klassen på ett lekfullt sätt får hjälp med att skapa ett gott gruppklimat genom drama och bildövningar.

Lärare- och pedagogutbildning

Vi skräddarsyr utbildningar till förskolor och pedagoger

Exempel på tidigare kurser:

• Att bygga en verkstad. Samtidigt som vi arbetar skapande får du ökad kunskap om material som är bra att ha i en ateljé i förskola och skola.
  •  Skapande för små barn
  • Lerklös, en kurs i lera: hantverk och metod.
  • Levande verkstad. Här får du pröva på att arbeta med Levande verkstad som arbetsmetod.
  • Estetiska läroprocesser

FÖR BESÖKARE
Boka in er grupp – företaget, föreningen eller kompisgänget – för en visning där våra kunniga visare berättar och ger nya infallsvinklar till konsten. Lägg gärna till eget skapande. Kostnad 1500 kr/grupp inom ord. öppettider. Utanför ord. öppettider 3000 kr/grupp.
Max 30 pers/grupp.

KONTAKTA ATELJÉN